BERG-MARKETING.DK
indhold
  index-oversigt
 
Ventelo - en chikane uden sidestykke hos internetudbydere

 

Ansvaret - og produktet
Ingen internetudbyder, herhjemme eller i udlandet, altså lige bortset fra Ventelo, er uenig i at det vigtigste produkt en internetudbyder tilbyder sine kunder er ansvarsfuld drift (hosting) af hjemmesider. Dette indbefatter sikkerhed og tryghed for at kundens hjemmeside altid er tilgængelig for internetbrugerne.

Betingelserne
Indlysende, en internetudbyder betales for at levere et produkt eller en service. Hvis betalingen udebliver bortfalder forpligtelsen til at levere produktet.

Undtagelser - force majeure
Ingen kan gardere sig mod alt. Heller ikke IT-branchen. Nogle vil måske sige: specielt ikke IT-branchen. Så vidt jeg ved er Murphy's lov opfundet i it-branchen. Murphy's mest citerede lov siger at hvis noget kan gå galt, så går det galt (du kan læse mere om denne lov på http://da.wikipedia.org/wiki/Murphy's_lov). Hvis min sag med Ventelo kunne føres ind under denne lov, ville Ventelo være undskyldt. Men det kan den ikke!

Ventelo - hverken manglende betaling eller force majeure
Ventelo havde modtaget forudbetaling - frem til september 2007 - for at hoste berg-marketing.dk. Betalingen var i overensstemmelse med indgåede aftaler. Og der var ikke tale om nogen form for force majeure (strømsvigt, brand, terrorangreb eller andet alvorligt).

Chikanen
Uden varsel, og med påstanden at jeg ikke havde betalt for hostingen, lukker Ventelo den 10. maj 2007 marketingsitet. Jeg bliver opmærksom på det p.g.a. opringninger fra fortvivlede studerende, som over mobilen sagde, at de ikke kunne komme ind på hjemmesiden. Og de skulle til eksamen i morgen!
Nu var jeg "off-line" om formiddagen og kunne først ved selvsyn sent på dagen få bekræftet, at sitet var lukket ned!

Reaktion - det kan man da ikke
Som flere helt umiddelbart, både fra andre internetudbydere og fra almindelige virksomheder, har sagt til mig: Det kan man da ikke! Altså uden varsel og uden begrundelse og med modtaget betaling gøre. Men Ventelo kan. Nu er du advaret.

Oven i hatten
I tillid til Ventelo, næ'h, Webpartner, havde jeg også lagt min mail-service hos Webpartner. Og fandeme mig om ikke de også havde lukket for mine mail's. Også her havde jeg forudbetalt alt. Igen uden varsel. Uden nogen som helst kommunikation om at de ikke mere ville have mig som kunde. Selv om jeg, endda flere gange, havde anmodet om at få besked herom.
Det kan da tænkes, at en virksomhed ikke har så stor nytte af sine mails. Men jeg kender altså absolut ingen af disse virksomheder. Tværtimod. Igen reaktionen fra andre: det kan man da ikke!!!!!
At en særdeles kraftig vredes-argumentation den kommende dag endte med omgående genåbning af e-mails funktionen ændrer ikke ved det forkastelige i - uden varsel! - at lukke for e-mails.

Påstanden
Hvis du kontakter Ventelo - salgchef Claus Sibast - får du sikkert en anden forklaring. Men Ventelo har et forklaringsproblem. Når jeg har forudbetalt for hostingen, helt efter den aftale, jeg oprindelig havde med Webpartner, og denne aftale er blevet bekræftet af den medarbejder, jeg i sin tid indgik aftalen med, er det svært at forstå deres påstand, at jeg skulle betale mere.

Aftalen
Oprindelig - vi skal tilbage til 2002, da marketingsitet lancerede - fik jeg en aftale med det dynamiske og up-coming Webpartner om, at de ville hoste mit marketingsite gratis mod at jeg på forsiden nævnte, at sitet hostedes af Webpartner. Man syntes vist hos Webpartner, at det var lidt spændende at være med til at supportere sådant et site, gratis for alle og uden indtægt for forfatteren. Ren con amore.
Efter et par år fik jeg besked om at man gerne ville have nogle penge for hostingen. Vi aftalte et fast årligt beløb. Og det beløb blev betalt til tiden. Hvert år.

Nye regninger
En dag modtager jeg en faktura - og nogle dage senere endnu en faktura - på en ydelse, jeg ikke tidligere har betalt for. Og disse fakturaer ville betyde en betragtelig meromkostning ved at vedligeholde berg-marketing. Jeg protesterer over regningerne, men får at vide at der ikke foreligger nogen aftale om, at jeg ikke skal betale disse. Selv om jeg siger, at der foreligger en anden aftale.
Jeg får en mangeårig medarbejder, som (pudsigt nok?) pludselig fratræder, til at bekræfte vores oprindelige aftale. Og i flere e-mails beder jeg om en forklaring til de ekstra regninger og rykkere. Uden at få svar. Og så en dag - uden varsel - lukkes sitet. Til stor ærgerelse og bekymring for en del studerende, der lige stod og skulle op til eksamen. Og naturligvis for mig, som har glædet mig over et stadigt stigende besøgstal fra studerende og fra virksomheder. Det lykkedes mig efter det hede første døgn at få en nød-side op - den kan du se her.

Update
Først efter flere rykkere og involvering af adm.dir. lykkedes det mig i oktober 2007 at få returneret de penge, jeg havde forudbetalt for hostingen af marketingsitet. Men til gengæld har jeg skiftet til en internetudbyder - hosting.dk - som på alle måder giver det produkt og den service, som man kan forvente af en seriøs internetudbyder.

tilbage til servicefejl
© Indholdet på disse sider må gengives med kildeangivelse og link. URL: www.berg-marketing.dk